23.5.18

Η πρώτη επαφή με το κρασί και τα μυστικά του !




Θέματα που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου:

• H απόλαυση που προσφέρει το κρασί (οι παράγοντες ποιότητας του)

• Οι κυριότερες ποικιλίες – Τύποι κρασιών (διαφορετικές κατηγορίες και στυλ)

• Προετοιμασία και σειρά σερβιρίσματος των κρασιών (η σημασία της μετάγγισης, αξεσουάρ, ο ρόλος της θερμοκρασίας και των ποτηριών)

• Κρασί και φαγητό, αρμονίες και αντιθέσεις

• Γευσιγνωσία οίνων (γευστική δοκιμή και εκτίμηση του κρασιού μέσω των αισθήσεων)

• Διαχείριση κάβας (αγορά, αποθήκευση, σωστές συνθήκες συντήρησης)


Kατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα γίνεται παράλληλη γευστική δοκιμή και σχολιασμός 4 διαφορετικού τύπου κρασιών, συνοδεία κρύου πιάτου.

• Διάρκεια σεμιναρίου/ γευσιγνωσίας: 2 ώρες

• Κόστος συμμετοχής: 25 € /άτομο



Εισηγητές σεμιναρίου :

-Δαβλέρη Ιωάννα(Οινολόγος, γευσιγνώστρια ,Ευοίν Ευάν Οινικοί Σύμβουλοι)

-Νικος Χασάπης (Yπεύθυνος εισαγωγών/ προώθησης, εταιρία ΟΙΝΟLINE αξεσουάρ κρασιού)
 
-Δημητρης Σούκουλης (Εκπαιδευτικός τουριστικής κατεύθυνσης/υπεύθυνος σπουδών, ΙΕΚ ΕΥΡΩΠΡΟΟΔΟΣ)



Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

-Επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού (ταβέρνες, εστιατόρια, καφέ μπαρ, ξενοδοχεία) που θέλουν να αναβαθμίσουν με τις γνώσεις τους το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και προιόντων τους απέναντι στο εκπαιδευμένο οινόφιλο κοινό(καταναλωτή).

-Επαγγελματίες εμπόρους (κάβες) που επιθυμούν να ενημερωθούν στα θέματα ποιοτικής αξιολόγησης του κρασιού, με στόχο την ενίσχυση των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων, στην προώθηση και εμπορία του.

-Aπλούς οινόφιλους που θέλουν να μάθουν να αναγνωρίζουν και να απολαμβάνουν το ποιοτικό κρασί, εκπληρώνοντας το προφίλ και τις απαιτήσεις του ενημερωμένου καταναλωτή.



Φωτογραφίες από την εκδήλωση : 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΙΩΑΝΝΑ ΔΑΒΛΕΡΗ

authorΟνομάζομαι Ιωάννα Δαβλέρη. Ως Χημικός, Οινολόγος και Γευσιγνώστρια εκτιμώ το καλό κρασί και την καλή παρέα.
Περισσότερα →



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ